Sunday, 18 August 2019

Coming Back


Assalamualaikum & Selamat Sejahtera

2019
Ogos
September
Oktober
November
Disember

Ada lagi lebih kurang 4 bulan untuk melabuhkan tirai untuk tahun 2019. Adakah perjalanan kehidupan ini masih lagi panjang? Hanya DIA sahaja yang tahu sejauh mana kehidupan yang bakal kita lalui dan tugas kita, teruskan perjalanan hidup dengan bekalan untuk di akhirat nanti


Setelah sekian lama blog ini dipenuhi dengan sawang. Akhirnya bertukar imej juga. Aagittuu. Nampak tak kegigihan seorang Nadia. Berbekalkan sedikit skill, akhirnya terhasil header yang tak seberapa. Boleh la agaknya dengan skill yang ada ni. Nad edit guna PhotoPad je. Applikasi dia sedikit seperti Adobe Photoshop. Bagi yang baru berjinak nak edit gambar guna Adobe Photoshop, boleh guna kan Photo Pad ni. Sangat mudah dan ringkas. Tahu basic pun da cukup bagus. Alhamdulillah.

Ada cadangan tak rasanya untuk Nad kongsikan dekat dalam blog yang tak seberapa ni? In Shaa Allah, akan ada perkongsian selepas ini. Kita mula sikit-sikit dulu yea!

Saturday, 30 December 2017

2017 akan pergi



Assalamualaikum...

Wahh lamanya tak berkongsi apa-apa di laman blog Nad ni. Tak syok pula rasanya kalau tak update apa-apa kan.. sebab nya nanti blog jadi tak aktif. Bila takda entry baru, orang tak masuk baca blog, seterusnya trafik blog akan merudum dan akhirnya krik krik je laman blog Nad ni seperti sekarang. Ke ada yang masih setia menanti entry Nad? *hehehe.. ada orang perasan.

Jadi apakah azam anda pada tahun baru ini? jangan bercakap pasal azam baru kalau azam tahun ni pun tak tertunai. Well, setiap orang ada impian dan keinginan yang bezanya adalah tercapai atau sebaliknya. 

Tahun 2017 banyak memory yang Nad ada. Suka duka tu semuanya resam kehidupan untuk kita lalui dan dalam pada masa yang sama untuk diambil sebagai pembelajaran dalam kehidupan kita.


Apa yang anda fikirkan mengenai azam 2018 nanti yea? Nad dah ada goal Nad sendiri. nak tahu? ok. tunggu entry Nad soon yea. 😅

Ok. Bye2. Jumpa next post! In Shaa Allah.

Saturday, 7 October 2017

Blog to Website

Assalamualaikum & Good Morning....

Masih mencari mood rajin nak up post untuk chuolls.. hehehe. Mungkin kali ni post Nad adalah yang lebih kepada sharing, tips, dan sebangainya.

Oh yea! Nad berhajat nak transform kan blog Nad kepada website. Chuollss ada tak mana2 kenalan yang boleh bantu Nad dan bagi servis yang terbaik untuk website Nad nanti?

Kalau ada boleh la tinggalkan all information dekat ruang komen di bawah post ini yea. Thank youu chuollssss... 


Sunday, 1 October 2017

O C T O B E R


Assalamualaikum & Good Morning. 



Alhamdulillah. Dah masuk bulan Oktober dah ni. Waww.. ada sesuatu yang istimewa untuk awak semua. 😍😍😍 Nanti kita share yea.


Fuhh..! Akhirnyaa...... dapat jugak post! hahaha. Setelah sekian lama. Bila lah nak ada kerajinan yang tinggi. sibuknya seperti anak 3 yang masih kecil2 lagi. 

Sekejapnya masa berlalu. pejam celik pejam celik dah bulan 10. lagi 3 bulan je nak habis tahun 2017. Apa dia? Omaigoddd..! Makin tua. Makin dimamah usia. Tapi! untuk kekal nampak muda. Nad ada rahsianya 😉😉

Apakah rahsianya? Ok tunggu next post dari Nad. he he he. K baiii.. Nad nak bersiap2 p kendughi makan nasi minyak. kot bertemu jodoh. hihihi

Sunday, 27 August 2017

Quote #1




Selalu.
Memang susah untuk kita melihat sisi baik dalam setiap ujian Tuhan.
Itulah iman.

Nak menilai sejauh mana kita kekal bersangka baik pada Tuhan.
Atas setiap apa yang Dia dah tentu dan takdirkan.
Untuk kita kekal yakin pada janji-janji Tuhan yang masih dirahsiakan.
Nak melihat sejauh mana tawakkal pada Dia kita gantungkan. 

Sunday, 13 August 2017

BEAUTY CONSULTANT


Assalamualaikum..
Salam Sejahtera.


Happy Weekend awak semua 😏 Selamat beristirehat. Nampak tak tajuk post kita hari ni? he he he. Hai All blogger dan readers sekalian. Walaupun Blog Kak P tak ramai yang baca. tapi Kak P tetap nak share jugak dekat dalam blog Kak P ni.

Sebelum tu, Kak P nak tanya. You all pernah ada Beauty Consultant tak? atau orang melayu kata Perunding Kecantikan.. aagitu. Siapa tahu tugas seorang Beauty Consultant tu macam mana? Antara tugas beauty consultant adalah memberi nasihat atau pendapat atau juga maklumat mengenai sesuatu produk kecantikan. Selain daripada tu juga Beauty Consultant ini tugasnya adalah memberikan  maklumat mengenai kecantikan dan kesihatan terutama dari segi penjagaan wajah dan penampilan diri.



Kerjaya seorang beauty consultant bukannya mudah. Bila fikir2 semula besarnya tanggungjawab seorang Beauty Consultant tu kan. Tapi, bila kena pada acuannya, sangat mudah dan sangat seronok! Yeayy! Alhamdulillah 😍 Ada caranya macam mana kita nak jadi seorang Beauty Consultant yang professional yang kita sendiri boleh lakukannya. Walaupun sebelum ini kita bukan berada dalam beauty line apa tah lagi "ZERO" knowledge.


In Shaa Allah jika diizinkan Allah. Nanti Kak P share kan macam mana nak jadi beauty consultant yang best dan professional 😊😊 Kak P nak out dulu. Nak p dating sat nah! Assalamualaikum.


"TERIMA KASIH SUDI BACA ENTRY KAK P"

Tuesday, 8 August 2017

Ke mana pergi



Assalamualaikum..
Salam Sejahtera 😊


Best ke Best dengan tajuk entry kali ini? Ke mana pergi. Hahahaha. Setelah berbulan sepi di dalam dunia blogger. Ohh no! Hanya manis dibibir sahaja. Konon nak rajin update blog. Sesungguhnya jangan percaya. hehehe. Hanya omongan kosong!

Buktinya! Scroll dari awal tahun punya Entry!. hahahaha. Ok. Boleh sambung angan2 tu tahun depan. Agaknya tahun depan sis dah kawen ke belum eark! hihihi. Wait and see. Lalala. Kalau dah kawen. Laaagi la ke laut agaknya. No! cuba jugak nak spend kan time dekat blog ini.

Lama dah blog ni dengan sis. Dari zaman putus cinta dengan ex boyprend lagi youuu. Kononnya nak mengubati hati yang lara... Aummmm.. Alhamdulillah kini ku bangkit dengan gagah dan berani! Eceh! and untill now sis masih single available. Wowww! Begitu utuhnya cintaku padamu. Chooi.. Hihihi. *tipu je. Apa pun terjadi Life must be go on.

Okeyh si cantik blogger dan reader sekalian, sis out dulu yea. Thanks!

Selamat membaca dari Sis Jelitawan Nad yang omey2.
*hukhukhuk jangan muntah hijau